Opstelten houdt pleidooi voor publiek-private samenwerking in het veiligheidsdomein

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft vandaag voor veiligheidsprofessionals van overheden, bedrijfsleven en wetenschap een pleidooi gehouden voor publiek-private samenwerking. De bewindsman deed dat in het World Forum in Den Haag, tijdens zijn openingstoespraak op de ASIS-conferentie; een congres en vakbeurs voor Europese veiligheidsprofessionals.

Volgens Opstelten is publiek-private samenwerking cruciaal om effectieve oplossingen te bedenken voor veiligheidsproblemen. In zijn toespraak illustreerde hij dit onder meer aan de hand van Nuclear Security Summit, die onlangs plaatsvond in Den Haag. Volgens Opstelten was deze internationale top nooit zo’n groot succes geworden zonder intensieve samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven.

“In Nederland zien we het eminente belang van een goede publiek-private samenwerking steeds beter in. Die samenwerking stimuleren we dan ook van harte – op ad hoc basis, maar de laatste jaren ook steeds meer op structurele wijze”, aldus Opstelten in zijn toespraak.