Belangrijke stappen voor topposities vrouwen

Meer vrouwen in de top levert letterlijk en figuurlijk winst op voor een organisatie. Het zorgt voor een betere afspiegeling van de maatschappij, meer ruimte voor innovatie en hogere verkoopresultaten. Dat benadrukte staatssecretaris Heemskerk vrijdag 19 april 2009 bij de presentatie van het eerste rapport over het Charter Talent naar de Top.

Man-vrouw-verhouding

Heemkerk ontving het eerste rapport uit handen van Ben van der Veer van de Commissie Monitoring Talent naar de Top. Hij benadrukte dat de urgentie van vrouwen in de top van Nederlandse bedrijven is toegenomen.'Er zit nog altijd iets scheef in de man-vrouw-verhouding aan de top, maar met het Charter zet Nederland een belangrijke en noodzakelijke stap vooruit'.

Ambities

Inmiddels hebben 65 bedrijven en organisaties het Charter ondertekend. Daarmee hebben zij zich gecommitteerd om te streven naar een verhoging van gemiddeld vijftig procent vrouwen in topposities. 'Ik ben blij met het rapport. Het geeft een helder beeld van de ambities die de deelnemende organisaties zelf hebben opgesteld. De Charter is ondertekend door de CEO's wat duidt op een bedrijfsbrede commitment'. De staatssecretaris sprak de hoop uit dat meer bedrijven en organisaties zich achter het Charter zullen scharen.