Heemskerk: 'Nederland innovatiever door grotere diversiteit'

Staatssecretaris Heemskerk heeft donderdag 13 november 2008 de Commissie Monitoring Talent naar de Top geïnstalleerd.

De Commissie ziet erop toe dat ondertekenaars van het Charter Talent naar de Top hun toezegging nakomen om daadwerkelijk meer vrouwen te laten doorstromen naar topposities. Vergeleken met het buitenland loopt Nederland achter als het gaat om het vervullen van leidinggevende functies door vrouwen op bestuursniveau en de managementlagen daaronder.

Eenzijdig

Staatssecretaris Heemskerk ondersteunt het initiatief van harte: 'We hebben alle talenten nodig in Nederland en helaas is de top van het Nederlandse bedrijfsleven nog te eenzijdig samengesteld. Ik geloof oprecht, dat grotere diversiteit - en dus ook meer vrouwen in de top - Nederland innovatiever en daardoor concurrerender maakt.'

Beoordelen

De Commissie is ingesteld voor een periode van drie jaar en gaat jaarlijks de resultaten van deelnemende organisaties beoordelen. De resultaten en geboekte voortgang worden publiek bekendgemaakt. Zo kunnen de organisaties die deelnemen aan het Charter zich intern en extern positief onderscheiden als aantrekkelijke werkgever. Bij de installatie was ook minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) aanwezig. Hij is in het kabinet verantwoordelijk voor het emancipatiebeleid.