Sedoc pakt titel NK indoor op horden

Hordensprinter Gregory Sedoc heeft gisteren de nationale indoortitel op de 60 meter horden binnengehaald. De atleet was na alle verbeteringen van het nationale record de afgelopen weken de favoriet voor de Nederlandse titel. Die rol maakte de landmachtsergeant in het Omnisportcentrum in Apeldoorn meer dan waar.

Met een tijd van 7.60 snelde hij naar zijn vijfde titel op de 60 meter horden. Tweede werd de atleet Erik Leeflang in 8.04, nipt voor Jonathan Pengel, die met 8.05 over de meet ging. Landmachtkapitein Marjolein de Jong won tijdens hetzelfde kampioenschap brons op de 800 meter hardlopen.

Na afloop stelde Sedoc verbaasd te zijn over het feit dat het ineens zo relatief eenvoudig lijkt te gaan: "Natuurlijk gaat het de laatste 2 jaar steeds beter en is dit ook het resultaat van alle investeringen de laatste jaren. De situatie zoals ik die nu ken met mijn trainers Marita van Zwol in Nederland en Ulli Knapp in Duitsland blijkt goed te werken."

Contractverlenging Defensie
Sedoc vervolgt: "Daarnaast heeft ook mijn recente contractverlenging bij Defensie mij erg veel rust gegeven. Dit geeft weer stabiliteit en ik heb het gewoon ook erg naar mijn zin op mijn werk bij mijn landmachtcollega's in Amersfoort".

Volgende week vrijdag vertrekt Sedoc naar Duitsland als voorbereiding op het EK indoor dat op 6 maart van start gaat in Turijn.