Opnieuw nationaal record horden voor Sedoc

Landmachtsergeant Gregory Sedoc heeft afgelopen weekend opnieuw 2 keer het Nederlands record verbeterd op het onderdeel 60 meter horden.

Zijn eerste serie legde Sedoc af in 7.54 seconden. In de finale haalde hij daar nog eens 0.02 seconden vanaf om te finishen in 7.52. Het oude record stond op naam van Robin Korving (7.60). Dit verbeterde Sedoc op 1 februari achtereenvolgens 2 keer. De tweede maal eindigde hij in 7.56 seconden.

Goud

Ondanks zijn snelle tijd werd Sedoc vierde tijdens de Grand Prix in Stuttgart. De Amerikaan David Oliver was uiteindelijk sneller en scoorde goud in 7.45 seconden. De Rus Evgeni Borisov behaalde dezelfde tijd, maar eindigde als tweede. Oliver’s landgenoot Joel Brown werd derde met 7.48 seconden.

Sneller

Sedoc: ‘Het had eigenlijk nog sneller gekund. In de finale liep ik de vierde horde faliekant omver. Mijn vorm groeit nog steeds, je vraagt je af waar dit naar toe gaat. Van de officials hoorde ik ook dat hier nog nooit zo snel is gelopen. Aan de ene kant ben ik blij dat nu alle aandacht naar Borisov gaat en hij straks start als favoriet op het EK indoor. Dat haalt de druk en aandacht bij mij een beetje weg.’

Liévin

Op 10 februari loopt Sedoc in het Franse Liévin opnieuw een internationale Grand Prix. In het weekend van 14 en 15 februari doet hij mee aan het Nederlands Kampioenschap indoor in Apeldoorn.