Groeiboek Diversiteit Rijk: handboek voor managers en adviseurs

Het Groeiboek Diversiteit Rijk biedt managers, human resource-adviseurs en andere betrokkenen handreikingen voor effectief diversiteitsbeleid met een duurzaam resultaat. Het Groeiboek is een losbladige publicatie die in vier delen wordt uitgebracht.

Op 13 november verscheen het eerste deel van het Groeiboek Diversiteit Rijk. De overige delen zullen in 2009 worden gepubliceerd.

Het eerste deel vormt een handreiking voor diversiteitsbeleid met aandacht voor de toekomstige arbeidsmarkt, de inbedding van diversiteitsdoelstelingen in reguliere processen, effectieve aanpakken, instrumenten, voorbeelden en verwijzingen. Dit deel vormt een handboek voor meer diversiteit binnen het Rijk.

In de volgende delen worden o.a. de verrichtingen en resultaten gevolgd van het Ambassadeursnetwerk Diversiteit Rijk, een gezelschap van topmanagers uit het Rijk dat zich gedurende een jaar met concrete acties zal inzetten voor meer diversiteit in het rijkspersoneel. Daarnaast in het boek aandacht voor de voortgang van het overige werk aan diversiteit in uitvoering bij verschillende rijksonderdelen.

Het Groeiboek is te bestellen door een e-mail te sturen naar diversiteitrijk@minbzk.nl, of via het Kennisweb diversiteit op Rijksweb (Rijksweb is alleen voor rijksambtenaren beschikbaar)