Schadeinventarisatie Bommelerwaard van start

Er is vanaf vandaag een speciaal meldpunt voor schadeclaims als gevolg van de stroomstoring in de Bommelerwaard vorige maand. Particulieren en bedrijven die daardoor financiële schade hebben geleden kunnen terecht bij de Dienst Regelingen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het is niet meer mogelijk schade te melden bij gemeenten. Wie al eerder een claim indiende bij een gemeentelijke instantie, hoeft dat niet nogmaals te doen. Deze meldingen worden automatisch overgedragen aan de Dienst Regelingen.

Het kabinet besloot eind december dat de centrale overheid de afhandeling van de schade op zich neemt. De Dienst Regelingen, een agentschap van het ministerie van LNV, beschikt over ruime ervaring in het afhandelen van soortgelijke schademeldingen.

Het meldpunt is bereikbaar via 0800-2233322 (tijdens kantooruren) of op www.hetlnvloket.nl. De Dienst Regelingen zal alle schade inventariseren. Het agentschap beoordeelt vervolgens wat in aanmerking komt voor vergoeding. Gedupeerden moeten hun schade ook melden bij hun verzekering.

Op 12 december kwam een Apache-gevechtshelikopter tijdens een reguliere trainingsvlucht in aanraking met een hoogspanningskabel. Het leidde tot een grote stroomstoring in de Bommelerwaard.