Minister wil gezonde keuze makkelijker maken

Minister Klink is blij met de extra maatregelen van het Convenant Overgewicht om de toename van het aantal mensen met overgewicht te bestrijden.

Meisje in supermarktkar wijst boos naar chips.

Een gezonde keuze moet volgens de minister een gemakkelijke keuze worden. ‘Ik hoop dat de handschoen wordt opgepakt door het bedrijfsleven.’ Dat zei directeur-generaal De Goeij vandaag namens de minister in een toespraak tijdens de Nationale Balans Top van het samenwerkingsverband Convenant Overgewicht in Den Haag.

Minister Klink schaart zich achter de maatregelen die het Convenant Overgewicht in het jaarverslag noemt. Zo roept voorzitter van het convenant Paul Rosenmöller het bedrijfsleven op te stoppen met snoepreclames voor kinderen onder de twaalf jaar. Ook zouden de zeurkassa’s (met verlokkelijke snoepjes, chocolade en chips) volgens hem moeten verdwijnen en komt er één logo voor gezonde producten.

Uiteindelijk moet het convenant ervoor zorgen dat in 2010 minder kinderen overgewicht hebben. Het percentage volwassenen met overgewicht mag niet meer toenemen.