Aangifteperiode succesvol verlopen
De Belastingdienst heeft in de aangifteperiode voor de aangifte inkomstenbelasting 2017 tussen 1 maart en 1 mei zo’n 9,2 miljoen aangiften binnen gekregen. Dat is meer dan in de afgelopen jaren. Op de laatste dag ontving de Belastingdienst ruim 300 duizend aangiften. Van de binnengekomen aangiften kwam 99% online binnen. De Belastingdienst kijkt tevreden terug op het verloop van de afgelopen aangifteperiode.
Aangifte ingevuld
“We willen iedereen bedanken die zijn belastingaangifte zelf heeft ingevuld, dit voor anderen heeft gedaan of iemand heeft geholpen. Dit geldt ook voor alle betrokken maatschappelijke organisaties”, zegt Eline Spros, directeur Particulieren van de Belastingdienst, op haar blog.
Ook dit jaar heeft de Belastingdienst in samenwerking met veel verschillende partners op 30 locaties hulp bij aangifte geboden. 59 duizend mensen maakten hiervoor een afspraak bij de Belastingdienst.
Bij de Belastingtelefoon kwamen tussen 1 maart en 1 mei zo’n 790 duizend telefoontjes binnen, dat zijn er minder dan vorig jaar (850 duizend in 2017). Het aantal berichten dat via de Twitter en Facebookpagina bij de Belastingdienst binnen kwam, is minder dan vorig jaar: 4.500 in totaal (5.500 in 2017).
Bericht van de Belastingdienst
De Belastingdienst is al begonnen met het opleggen van voorlopige en definitieve aanslagen voor mensen die hun aangifte voor 1 april indienden. Zij krijgen voor 1 juli bericht. Inmiddels zijn er zo’n 350 duizend aanslagen verzonden.
Bekijk hieronder de video over wat de Belastingdienst doet nadat de aangifte binnenkomt.
Tekst De Belastingdienst na de aangifte
De Belastingdienst controleert alle binnen gekomen aangiften via een geautomatiseerd proces, een lopende band.
Die aangiften komen op die lopende band terecht, die passeren een aantal haltes, controle momenten.
Waar het systeem controleert of de gegevens compleet zijn en of de ingevulde gegevens bij een bepaald onderwerp ook overeen komen met de fiscale regels.
Als dat laatste niet het geval is, als we een risico detecteren, dan zet het systeem zo'n aangifte apart weg en onderzoeken we in een later stadium die aangifte.
Wie voor 1 april aangifte doet krijgt van ons voor 1 juli bericht.
Van die berichten die we voor 1 juli sturen doen we dat ook nog een keer in 70% in definitieve vorm.
Wij garanderen 1 juli, afspraak is afspraak.