Nederland gastland voor UN Public Service Day in 2017

Nederland zal volgend jaar 22 en 23 juni gastland zijn voor de United Nations Public Service Day, een tweedaagse conferentie waarin de internationale gemeenschap zich inzet voor een betere publieke dienstverlening. Dat kondigt minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) morgen aan tijdens de viering van de UN Public Service Day in New York in aanwezigheid van VN-secretaris-generaal Ban Ki Moon.

Volgens minister Blok is de kwaliteit van de publieke dienst essentieel voor het economisch en sociale welzijn van een land. “Een publieke dienst staat of valt met de kwaliteit van de mensen die er werken, van de wendbaarheid van de organisaties die de publieke dienst vormen en van hoe de publieke dienst om weet te gaan met de hedendaagse, technologische ontwikkelingen”, aldus Blok.

De Verenigde Naties organiseert elk jaar een conferentie waar de internationale gemeenschap ervaringen deelt hoe de publieke dienstverlening in de deelnemende landen kan worden verbeterd. Eerder vond deze plaats in Zuid-Korea, Bahrein, Spanje en Oostenrijk. De plaats waar de conferentie in Nederland wordt gehouden is nog niet bekend.

Minister Blok noemt de UN Public Service Day een gelegenheid waarmee het belang van de publieke dienst voor de gehele internationale gemeenschap wordt onderstreept. Over de organisatie ervan in Nederland zegt Blok graag te willen leren van andere landen over de kansen die er liggen om onze publieke dienst te blijven verbeteren. Tegelijkertijd  zal Nederland ook graag met anderen delen wat hier is bereikt.