Nederland en Federatie Wallonië-Brussel tekenen coproductieverdrag voor films

In Brussel hebben minister Jet Bussemaker (cultuur) en Joëlle Milquet, viceminister-president van de Federatie Wallonië-Brussel en minister van Onderwijs, Cultuur en Kindertijd, vandaag het verdrag voor de coproductie van films ondertekend. Ook zal de minister-president van Federatie Wallonië-Brussel, Rudy Demotte, het verdrag nog ondertekenen. Het verdrag stimuleert kunstzinnige en economische uitwisseling met als doel het coproduceren van films en andere creatieve mediaproducties.

Het coproductieverdrag met Federatie Wallonië-Brussel is na Frankrijk, Canada, Duitsland, China en Zuid-Afrika het zesde verdrag dat Nederland ondertekent om de creatieve samenwerking tussen landen een impuls te geven.

Door het tekenen van dit verdrag worden aantrekkelijkere condities gecreëerd om coproductie van films en andere creatieve mediaproducties tussen Nederland en Federatie Wallonië-Brussel mogelijk te maken. Producties kunnen in aanmerking komen voor beschikbare steunmaatregelen in beide territoria. Daarnaast krijgt de Nederlandse film door verdragen met andere landen te sluiten, een bredere en betere toegang tot het publiek over de hele wereld.

Het Nederlands Filmfonds en het Filmfonds van Federatie Wallonië –Brussel namen het initiatief voor het verdrag.