Testers gezocht voor nieuwe app Informatie Rijksoverheid

Informatie op maat. Daar moet de nieuwe app ‘Informatie Rijksoverheid’ aan bijdragen. U kunt een basisversie van de app gratis downloaden. Deze versie wordt vervolgens samen met u, de gebruiker, verder ontwikkeld.

De app is 1 van de initiatieven van de Rijksoverheid om informatie beter aan te laten sluiten op de informatiebehoefte van mensen. Het ministerie van Algemene Zaken (AZ) heeft de app ontwikkeld. Met deze app blijven mensen eenvoudig  op de hoogte van informatie van de Rijksoverheid.

De versie die vandaag, 30 juni 2015, is uitgebracht is nog in ontwikkeling. Het ministerie van AZ zoekt mensen die de app willen testen. En die mee willen denken met de ontwikkeling ervan.

In de app kunt u onderwerpen selecteren die u wilt volgen: van Koopwoning tot Pensioen. En van Basisonderwijs tot Verkeer en vervoer. Vervolgens ontvangt u alleen berichten over ontwikkelingen binnen ‘uw’ onderwerpen. Bijvoorbeeld over wetgeving die in werking treedt, voorzieningen die wijzigen. Of plannen van de regering. Zo hoeven gebruikers maar 1 keer aan te geven waarin ze geïnteresseerd zijn. Ze blijven vervolgens automatisch op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

De app is vanaf 30 juni 2015 voor iedereen gratis beschikbaar. Wilt u meedenken met de ontwikkeling van de app? Zet dan op uw mobiele telefoon de optie voor pushnotificaties aan. Het ministerie van AZ zal u langs deze weg geregeld benaderen voor een korte enquête. Via de Feedback-optie in de app kunt u op ieder moment laten weten wat u van de app vindt: wat kan beter, wat werkt goed, welke informatie mist u.  Op basis van deze feedback wordt de app verder ontwikkeld.

De app Informatie Rijksoverheid is gratis te downloaden bij: