Koenders naar Bahrein voor Manama Dialoog

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) neemt zaterdag 6 december in Bahrein deel aan de Manama Dialoog. Deze netwerkbijeenkomst wordt elk jaar gehouden in Manama, de hoofdstad van Bahrein. Dit jaar is de 10e keer. De bijeenkomst moet op het hoogste niveau internationaal debat bevorderen over actuele onderwerpen in de regio. Op de agenda staat onder meer de veiligheidssituatie in het Midden-Oosten.

De deelnemers zijn afkomstig uit alle werelddelen en komen onder meer uit de politiek, regeringen, het bedrijfsleven, defensiekringen en het academisch milieu. Onder meer de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Shoukry, Britse minister van Buitenlandse Zaken Hammond, Iraakse minister van Buitenlandse Zaken Al Jaafari en Franse minister van Defensie Le Drian zijn aanwezig.

‘Het biedt voor alle deelnemers, ook voor mij, een verdere verdieping van onze kennis over de veiligheidsproblematiek in deze regio’, zegt Koenders. ‘Ik ben groot voorstander van betrokkenheid van denktanks en academici bij het verdiepen en aanscherpen van beleid. Daardoor kunnen beleidsopties en -strategieën zuiverder worden geformuleerd. Dat is in deze tijden, waarin ISIS zich aan de grenzen van Europa manifesteert en behoefte is aan een brede coherente strategie voor de regio, meer dan ooit nodig.’