Benoemingen Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. P.A.H. Lemaire wordt de nieuwe vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De Rijksministerraad heeft op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie besloten hem voor te dragen voor benoeming. Lemaire zal per 1 augustus 2015 de heer mr. J.J. Verhoeven opvolgen, die weer aan de slag gaat bij de rechtbank Limburg.

Lemaire (1962) is op dit moment afdelingsvoorzitter strafrecht van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Eerder is hij al lid geweest van het Gemeenschappelijk Hof. Van 2002 tot 2005 heeft hij gewerkt als rechter op Aruba.

De Rijksministerraad heeft er ook mee ingestemd mevrouw mr. M.Th. Paulides voor te dragen voor benoeming tot lid van het Gemeenschappelijk Hof per 1 januari 2015. Paulides (1957) gaat werken als rechter op Sint Maarten. Op dit moment is zij nog rechter in de rechtbank Den Haag. Tussen 2007 en 2013 heeft zij ook al voor het Gemeenschappelijk Hof gewerkt als rechter op Curaçao.

Verder is de Rijksministerraad akkoord gegaan met de herbenoeming van de heer mr. F.E. Richards tot lid van de Raad voor de rechtshandhaving namens Sint Maarten per 29 december 2014.