Ploumen sinds 2012 al meer dan 70 keer op reis

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is sinds haar aantreden in 2012 al meer dan 70 keer op reis geweest. De minister vloog de hele wereld over om haar agenda van hulp, handel en investeringen uit te dragen en in de praktijk te brengen.

Ploumen vindt het van belang om veel op reis te zijn. 'Op reis zie je goed de complexiteit van problemen. Achter je bureau lijkt het soms makkelijk om oplossingen te bedenken, maar door ook in het veld te zijn kom je tot de beste aanpak. En je ziet ook goed waar we met onze euro's het grootste verschil kunnen maken', aldus de minister.

Wie wil weten waar de minister allemaal is geweest, kan sinds vandaag terecht op de bewindspersonenpagina van minister Ploumen op Rijksoverheid.nl. Daar staat een wereldkaart met overzichten van alle handelsmissies, bilaterale overleggen en internationale fora in het buitenland. Per bezoek is er ook een overzicht van gepubliceerde nieuwsberichten, ondersteunende Kamerbrieven en resultaten.

'Dit overzicht is een waardevolle visuele aanvulling op onze inspanningen over de hele wereld. Het is goed om ook op die manier inzicht te bieden in wat de combinatie van hulp en handel betekent', aldus Ploumen, die vorige week 2 jaar ministerschap markeerde.