Minister-president Rutte naar ASEM Top in Milaan

Minister-president Rutte neemt donderdag 16 oktober deel aan de Asia-Europe Meeting (ASEM) die op 16 en 17 oktober 2014 plaatsvindt in Milaan.

Tijdens de 10e ASEM Top spreken de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie en Aziatische landen elkaar over verdere samenwerking. Minister-president Rutte neemt onder andere deel aan een plenaire discussie over het bevorderen van de financiële en economische samenwerking tussen Europa en Azië.

In de bilaterale contacten van minister-president Rutte met Aziatische collega's staan versterking van de politieke contacten en economische samenwerking met de Aziatische regio centraal.

Op uitnodiging van de Italiaanse president Napolitano neemt minister-president Rutte 's avonds deel aan het diner met staatshoofden en regeringsleiders.

ASEM beoogt de dialoog en samenwerking tussen Azië en Europa te bevorderen. De ASEM-partners vertegenwoordigen samen ruim 62% van de wereldbevolking en 68% van de wereldhandel. De top staat onder voorzitterschap van de voorzitter van de Europese Raad, de heer Van Rompuy.