Panelen met actuele reisinformatie

Met medefinanciering van de overheid zijn panelen ontwikkeld met actuele reisinformatie. Deze panelen zijn geplaatst op 19 bus- en tramhaltes bij stations. Reizigers kunnen daar in 1 oogopslag zien hoe laat hun trein vertrekt. En vanaf welk perron. Dit is een maatregel van het Actieplan Groei op het Spoor.

Als reizigers actuele reisinformatie krijgen, kunnen zij beter kiezen hoe zij willen reizen. Ook neemt de informatie onzekerheid en ergernis weg tijdens de reis.

De rijksoverheid betaalde een groot deel van kosten voor het ontwikkelen van de panelen. Daarnaast stelde de rijksoverheid een bijdrage van 50% beschikbaar voor de aanschaf van de panelen door de regionale of lokale overheden. Ook NS investeerde in de panelen. ProRail was verantwoordelijk voor de daadwerkelijke uitvoering. Er zijn 19 panelen geplaatst.

Wat is het Actieplan Groei op het Spoor?

Met het Actieplan Groei op het Spoor wil de Rijksoverheid reizen met de trein aantrekkelijker maken. Dit zorgt voor meer treinreizigers. De maatregelen zijn de afgelopen jaren uitgevoerd.