In het spoor van de Gouden Koets

De Gouden Koets passeert tijdens Prinsjesdag verschillende instellingen. Veel van die instellingen openen op zaterdag 13 en zondag 14 september 2014 hun deuren voor het publiek. Dan doen zij onder het motto ‘in het spoor van de Gouden Koets’. Ook organiseren zij extra activiteiten voor jong en oud.

Mensen kijken langs de route naar de Gouden Koets

Twee van die instellingen zijn het Kabinet van de Koning en de Raad van State.

In de Balzaal van de Raad van State is een tentoonstelling ingericht over 200 jaar Prinsjesdag. Hier zijn originele documenten over Prinsjesdag uit het Nationaal Archief te zien. Ook kan het publiek oude foto’s uit het Haags Gemeentearchief bekijken. Daarop staan de route en de rijtoer van de Gouden Koets.

Prinsjesfestival

In het weekend zijn in Den Haag verder nog tal van activiteiten in het kader van het Prinsjesfestival. Zoals een bijzondere hoedenshow, een bruisende markt vol exclusieve mode en een speciaal internationaal defilé met cavalerie uit 6 landen. Ook is de Koninklijke wachtkamer van station Hollands Spoor voor het eerst in de geschiedenis geopend voor het publiek. Meer informatie over alle Haagse activiteiten tijdens 200 jaar Prinsjesdag is te vinden op www.prinsjesdagdenhaag.nl.