Inspectie SZW vordert boetes bij overtreders

De Inspectie SZW heeft samen met een deurwaarder afgelopen week zeven bedrijven in Amsterdam bezocht die weigerden boetes te betalen. Het gaat hier om bestuurlijke boetes voor overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav). De deurwaarder vorderde ter plekke de openstaande boete of legde beslag op inventaris.

De Inspectie SZW pakt overtreders streng aan. Reden voor de Inspectie om bedrijven die veelvuldig arbeidswetten overtreden, na verloop van tijd wederom te controleren. Sommige overtreders betalen echter de bestuurlijke boete die eerder is opgelegd niet of maar voor een deel. Reden voor de Inspectie om gezamenlijk met de deurwaarder deze bedrijven te bezoeken en het nog openstaande boetebedrag te vorderen. In een aantal gevallen werd het openstaande boetebedrag direct betaald, in andere gevallen is beslag gelegd op het inventaris van de onderneming.

De Inspectie SZW zal vaker overtreders die hun boete niet betalen met een deurwaarder bezoeken om te zorgen dat er alsnog betaald wordt.