Prijsvraag voor toekomstige top chemiesector

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en brancheverenigingen uit de chemiesector, verenigd in Veiligheid Voorop, schrijven een prijsvraag uit voor jonge professionals. Deelnemers aan de prijsvraag sturen een essay in over veiligheid en leiderschap in de chemiesector.

Met de prijsvraag willen het ministerie en de samenwerkende brancheverenigingen in de chemische industrie de veiligheidscultuur in de sector opnieuw onder de aandacht brengen. De schrijvers van de drie beste essays worden beloond met een beurs voor de twee jaar durende postacademische opleiding Management of Health, Safety and Environment (MOSHE) van de TUDelft. Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu stelt de drie beurzen beschikbaar. Mansveld: ‘De chemiesector zelf is als eerste aan zet om te zorgen voor veiligheid in de eigen branche. Een bedrijfsleiding die hiervan doordrongen is, is cruciaal. Met deze prijsvraag hopen we de leiders van morgen uit te dagen hun ideeën over veiligheid en leiderschap uiteen te zetten.’
Na verschillende incidenten bij bedrijven in de chemiesector bleek de afgelopen jaren dat er op het gebied van veiligheid ruimte is voor verbetering. Het toezicht vanuit de verschillende overheden op de sector wordt de komende jaren verbeterd en versterkt, maar ook de sector zelf kan het nodige doen op het gebied van cultuur en prestaties. Veiligheid Voorop is een initiatief hiertoe dat enkele jaren geleden werd opgezet door verschillende brancheverenigingen in de chemiesector.
De prijsuitreiking vindt plaats op 6 november, tijdens de landelijke ‘Veiligheidsdag voor BRZO-bedrijven’. De beste essays worden gebundeld en uitgegeven. Meer informatie over de prijsvraag, de deadlines en criteria is HIER te vinden.