“Samenspraak en Tegenspraak”. Strategische partnerschappen voor ‘pleiten en beïnvloeden’

Bij deze call worden voor de periode 2016 – 2020 maximaal 25 maatschappelijke organisaties of allianties van maatschappelijke organisaties geselecteerd als strategische partner op het gebied van ‘pleiten en beïnvloeden’.

Eisen voor selectie

Organisaties die in aanmerking willen komen als strategisch partner moeten voldoen aan de volgende criteria:

1.    Drempelcriteria: criteria waaraan elk voorstel voor een partnerschap zonder meer moet voldoen. Voldoet een organisatie niet aan één of meerdere criteria, dan wordt deze afgewezen.

2.    Selectiecriteria waaraan de partner moet voldoen:

-       aantoonbaar trackrecord op het gebied van pleiten en beïnvloeden en versterking van deze capaciteit van organisaties in lage- en lage-middeninkomenslanden.

-       aantoonbaar strategisch potentieel: indiening van een ‘Theory of Change’ waarin de te bereiken doelstelling en positie in het partnerschap zijn uitgewerkt.

Nadat besluitvorming over de selectie heeft plaatsgevonden, worden partners uitgenodigd om in overleg met Minister concrete invulling te geven aan het partnerschap. Daarna werken de partners een programmavoorstel uit dat als basis dient voor de subsidierelatie.

Aanvraag Strategisch Partnerschap ‘pleiten en beïnvloeden’

Maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit doen zij via het aanvraagstramien “Samenspraak en Tegenspraak”. Gebruik van dit aanvraagstramien is verplicht.

Meer informatie leest u in het beleidskader strategische partnerschappen “Samenspraak en Tegenspraak”.

Voorstellen dienen uiterlijk maandag 1 september 2014 om 12.00 te zijn ontvangen door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vragen en antwoorden over strategische partnerschappen

U kunt uitsluitend schriftelijk via het e-mailadres samen-tegenspraak@minbuza.nl vragen stellen over deze strategische partnerschappen.

Dit kan tot uiterlijk 6 juni 17.00 2014,  waarna de vragen geanonimiseerd uiterlijk 16 juni, 17.00 door middel van publicatie via internet beantwoord worden op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/subsidies-voor-ontwikkelingssamenwerking-en-europa/subsidies-maatschappelijke-organisaties