Minister-president Rutte bij Dag van de Verpleging

Minister-president Rutte is maandag 12 mei 2014 aanwezig bij de Dag van de Verpleging in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Hij verricht hier samen met de voorzitter van de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) Henk Bakker de officiële opening van de 50e nationale Dag van de Verpleging.

Na de opening wordt minister-president Rutte rondgeleid op de geriatrische trauma-unit (GTU) van het Rijnland Ziekenhuis. Hier kunnen kwetsbare ouderen van 70 jaar en ouder met een gebroken heup of bovenbeen herstellen. Tijdens de rondleiding spreekt de minister-president met twee geriatrisch verpleegkundigen over hun werk en de aanpak op deze afdeling. Aansluitend wordt de nieuwe verpleegkundige adviesraad (VAR) van het Rijnland Ziekenhuis geïnstalleerd. Minister-president Rutte zal hierbij kort spreken.

De Dag van de Verpleging heeft als doel om het vak van verpleging onder de aandacht te brengen en verpleegkundigen in het zonnetje te zetten. In 2014 staat op deze dag de kracht van verpleegkundigen bij veranderingen en gezondheid centraal. De Dag van de Verpleging is een internationaal initiatief en vindt ieder jaar plaats op 12 mei, de geboortedag van de bekende Britse verpleegkundige Florence Nightingale (1820 - 1910).