Activiteiten minister-president Rutte op 4 en 5 mei

Minister-president Rutte woont aanstaande zondag diverse bijeenkomsten bij in het kader van de 4 mei-herdenking. Maandag 5 mei is hij aanwezig bij een aantal festiviteiten ter gelegenheid van de viering van de bevrijding.

Zondagochtend is de minister-president aanwezig bij de herdenking in de hal van de Tweede Kamer, waar hij een krans legt bij de Erelijst van Gevallenen. Aansluitend woont hij de herdenkingsbijeenkomst bij in perscentrum Nieuwspoort.

Zondagmiddag neemt de minister-president deel aan de herdenking op de algemene begraafplaats Crooswijk in Rotterdam. Rotterdam herdenkt 4 mei op diverse locaties in de stad. Op de begraafplaats in Crooswijk legt minister-president Rutte een krans bij het Militaire Erehof.

's Avonds is de minister-president aanwezig en legt hij een krans bij de nationale herdenkingsplechtigheid op de Dam in Amsterdam.

Maandag 5 mei is de minister-president in de Nieuwe Kolk in Assen aanwezig bij de 5 mei-lezing ter gelegenheid van de Nationale Viering van de Bevrijding die dit jaar plaatsvindt in de provincie Drenthe. Tevens ontsteekt hij het bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival in Assen als startschot van de veertien Bevrijdingsfestivals die in Nederland worden gehouden.

's Avonds woont minister-president Rutte de feestelijke afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding in Amsterdam op en rond de Amstel bij.