Benoeming directeur-generaal Jeugd en Sanctietoepassing bij het ministerie van Veiligheid en Justitie

Mevrouw drs. M. C. A. (Michèle) Blom wordt directeur-generaal Jeugd en Sanctietoepassing bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in per 28 juli 2014.

Michèle Blom (1963) werkt nu als directeur Wegen en Verkeersveiligheid en is tevens plaatsvervangend directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Vanaf 1998 werkte Michèle Blom bij het ministerie van Justitie, vanaf 2001 als directeur Sanctie- en Preventiebeleid. In 2007 werd zij hoofddirecteur bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat; een jaar later startte zij als directeur Regionale bereikbaarheid en veilig transport van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In 2010 werd zij directeur Wegen en Verkeersveiligheid en tevens plaatsvervangend DG Bereikbaarheid. Michèle Blom studeerde Organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Michèle Blom volgt Dineke Ten Hoorn Boer op, die onlangs is benoemd tot algemeen directeur van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de gemeente Den Haag.

De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.