Ploumen opent nieuw ambassadegebouw in Boekarest

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) heeft in Boekarest het nieuwe gebouw geopend van de Nederlandse ambassade. De nieuwe locatie biedt een kostenbesparing van ruim 40% ten opzichte van het voormalige ambassadekantoor en is energiezuinig gebouwd.

Minister Lilianne Ploumen opent het nieuwe gebouw geopend van de Nederlandse ambassade in Boekarest.

 Tijdens het bezoek van Ploumen aan Roemenië lanceerde de Nederlandse ambassade bovendien een nieuwe app die een interactief nieuws- en communicatiekanaal biedt aan Nederlandse bedrijven die zaken (willen) doen in Roemenië. De ambassade in Boekarest is de eerste ambassade die bedrijven op deze manier bedient. In de app staat onder meer wat de ambassade voor bedrijven kan doen, welke activiteiten aanstaande zijn en tips over ondernemen in Roemenië.

Ploumen: ‘We werken permanent aan modernisering van onze dienstverlening. Het gaat erom dat we burger en bedrijven kosteneffectief en doelgericht bijstaan in het buitenland. Dat doen we voor Nederland, wereldwijd.’

In het regeerakkoord heeft het kabinet besloten tot een forse bezuiniging op het diplomatieke postennetwerk. Waar mogelijk worden kosten bespaard op huisvesting, bijvoorbeeld door ambassadegebouwen te delen met vertegenwoordigingen van andere landen. Diverse administratieve taken worden verplaatst van individuele posten naar regionale kantoren.