Een sterk Europa

Nederland is als klein land en lid van de Europese Unie afhankelijk van hoe het in Europa gaat. Minister Dijsselbloem van het ministerie van Financiën legt uit hoe belangrijk de Europese economie is voor de Nederlandse export, de begroting en bankensector.

VOICE-OVER: Nederland is als klein land en lid van de Europese Unie afhankelijk van hoe het in Europa gaat.

(Beeldtitel: Sterk Europa.)

We verdienen een groot deel van ons inkomen door handel met vooral andere Europese landen. Een op de drie banen hangt daarmee samen.

(Minister Dijsselbloem:) Het belang van Europa is in de eerste plaats natuurlijk economisch. Het economisch herstel van Europa is zeer belangrijk voor de Nederlandse export en de Nederlandse economie. Daarom werken we ook nauw samen binnen Europa zowel om de banken op orde te brengen structurele problemen in onze economieën aan te pakken en de begroting op orde te brengen. Dat bankentoezicht betekent dat banken gezond worden gemaakt onder Europees toezicht komen te staan en zo weer het economisch herstel kunnen ondersteunen. Begroting op orde is een probleem in vrijwel alle Europese landen. Een gezonde begroting betekent ook weer in de toekomst meer ruimte voor economie, meer ruimte voor investeren.