Minister Opstelten bezoekt Aruba, Saba en Sint Eustatius

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie brengt van 18 tot en met 21 juni een bezoek aan Aruba, Saba en Sint Eustatius. Op Aruba overlegt hij met de ministers van Justitie van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Daarvoor brengt hij een werkbezoek aan Saba en Sint Eustatius.

In het zogeheten Justitieel Vierpartijen Overleg op Aruba wordt vrijdag gesproken over justitieaangelegenheden binnen het Koninkrijk. De ministers spreken onder andere over politiesamenwerking, het gevangeniswezen en de kustwacht.

Op Saba overlegt minister Opstelten dinsdag met onder anderen gezaghebber Jonathan Johnson en de leden van het bestuurscollege. Ook brengt de minister een bezoek aan de haven en de luchthaven en woont hij het driehoeksoverleg bij op het politiebureau. Op Sint Eustatius legt minister Opstelten woensdag en donderdag werkbezoeken af aan onder andere de reclassering, de politie, de brandweer en de luchthaven. Verder voert hij gesprekken met gezaghebber Gerald Berkel en de leden van het bestuurscollege.