Veel animo voor Green Deals

Elektrische bussen voor stads- en streekvervoer en vuilnisvoertuigen in de Provincie Utrecht. 250 laadpunten voor elektrische auto’s langs de A1, A4, A9, A7 en A2. Ruim 35 procent minder energiegebruik in de textielsector in de komende drie jaar.

Nieuwste Green Deals

Dit zijn enkele voorbeelden van de nieuwste Green Deals die minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) donderdag 11 oktober 2012 tekende met ondernemers, burgers, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Onnodige regels wegnemen

Inmiddels zijn al bijna 150 Green Deals afgesloten. 'Dit bewijst dat er in de samenleving veel animo is voor duurzame initiatieven,' aldus de bewindsman. 'De overheid kan het laatste zetje geven door onnodige regels weg te nemen en partijen bij elkaar aan tafel te brengen.'

Ook Green Deals op regionaal en lokaal niveau

Uit een overzicht dat minister Verhagen donderdag naar de Tweede Kamer stuurde, blijkt dat de animo voor de Green Deals groot is. In totaal zijn 440 partijen bij een Green Deal betrokken. Ook blijkt dat provincies en gemeenten de Green Deal-aanpak op regionaal en lokaal niveau overnemen. Vanuit het kabinet zijn ook minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu bij de Green Deals betrokken.

Economische groei, banen en duurzaamheid

Sinds oktober 2011 kunnen bedrijven, burgers, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties via de Green Deal met ideeën en initiatieven komen om samen met de overheid op een vernieuwende manier te werken aan groene groei. Iedereen kan een initiatief voordragen voor een Green Deal via een website.
Het kabinet had als doel om 100 Green Deals te sluiten. De overheid steunt en helpt de Green Deal door bijvoorbeeld het verlenen van vergunningen gemakkelijker te laten verlopen of door partijen bijeen te brengen. De Green Deals zorgen voor meer economische groei, banen en inkomsten in combinatie met duurzaamheid.