Staatssecretaris Weekers bezoekt Zuid-Amerika

Staatssecretaris Weekers van Financiën is van zondag 25 maart tot en met zondag 1 april op werkbezoek in Zuid-Amerika. Hij gaat achtereenvolgens naar Brazilië, Chili en Colombia. Doel van de reis is de goede betrekkingen tussen Nederland en de Zuid-Amerikaanse landen verder aan te halen en het sluiten van belastingverdragen.

Frans Weekers: “Ons uitgebreide netwerk van belastingverdragen maakt Nederland tot een populair land voor buitenlandse bedrijven en investeerders. En Nederlandse ondernemers die zaken doen in het buitenland weten dankzij de verdragen precies waar ze aan toe zijn. Daarom willen we ook verdragen sluiten met Chili en Colombia.”

In Brazilië, waar de staatssecretaris is op maandag 26 en dinsdag 27 maart, bezoekt hij de Braziliaanse banken en bedrijven. Ook gaat hij in gesprek met de top van het Nederlands bedrijfsleven en van Nederlandse banken. Daarnaast staan ontmoetingen met het ministerie van Financiën, de belastingdienst en de centrale bank van Brazilië op het programma. 

Op woensdag 28 maart is Weekers in Chili waar hij een ontmoeting heeft met de Chileense staatssecretaris van Financiën en een bijeenkomst met de associatie van Chileense ondernemers bijwoont, waar hij een toespraak zal houden over de eurocrisis en het belang van een groeiend bedrijfsleven voor de economie.

Op donderdag 29 maart vervolgt de staatssecretaris zijn reis naar Colombia waar hij spreekt met de minister van Financiën. Ook bezoekt hij een Nederlandse bloemenkweker in Bogota.

Nederland heeft op dit moment nog geen belastingverdrag met Chili en Colombia. Inzet van dit werkbezoek is dan ook om met zowel Chili als Colombia een verdrag af te sluiten, om te voorkomen dat er dubbel belasting wordt betaald en dubbele vrijstellingen worden verleend.