Wageningen Universiteit ondertekent samenwerking met Indiase kennisinstellingen
Wageningen Universiteit en Research Centre gaat samenwerken met twee grote Indiase kennisinstellingen op het gebied van landbouw en voedsel. Daarmee wordt het makkelijker om studenten en wetenschappers uit te wisselen en kennis en ervaringen te delen. Gezamenlijke projecten en wetenschappelijke publicaties zullen bijdragen aan de overdracht van praktische kennis.
Het Indiase Instituut voor Voedselverwerking en het Nationaal Instituut voor Voedselverwerkingstechniek en Management zijn twee belangrijke kennisinstellingen in India. Daar wordt kennis van de landbouw en de verwerking van landbouwproducten verzameld en onderzocht. Het gaat dan om kennis over efficiënte landbouw en verbetering van de verwerking van voedsel. Daarmee draagt het instituut bij aan vergroting van de voedselzekerheid van India. Wageningen Universiteit heeft jarenlange ervaring in het in de praktijk brengen van kennis. Nederlandse landbouw heeft altijd geprofiteerd van de goede samenwerking tussen wetenschap, overheid en bedrijfsleven. Deze zogenaamde ‘gouden driehoek’ kan ook in India effectief werken en de voedselzekerheid verhogen.