Verder met duurzaam vlees en vis

Op maandag 21 juni presenteert minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verschillende initiatieven waardoor er meer duurzaam geproduceerd vlees en vis in de schappen of op het bord in het restaurant komt. Ook maakt zij de cijfers bekend van de groei van duurzaam geproduceerd vlees, kip en eieren in de schappen van de winkels.

Minister Verburg streeft naar een vergroting van de hoeveelheid duurzaam geproduceerd voedsel. Voedsel waar bij de productie mens, dier en milieu in evenwicht zijn. De markt daarvoor groeit gestaag. Dat blijkt uit cijfers die maandag worden gepresenteerd. Minister Verburg heeft vorig jaar in haar nota Duurzaam Voedsel een aantal doelen gezet, onder andere een jaarlijkse groei van de omzet van diervriendelijker geproduceerd vlees, kip en eieren. De consument kan daardoor kiezen: de kiloknaller of diervriendelijk vlees.

Naast nieuwsberichten kunt u zich ook abonneren op onderwerp. Klik daarvoor op 'abonneren'.