Topoverleg Duurzaam Voedsel
Het in oktober 2009 opgerichte Platform Verduurzaming Voedsel komt op maandag 25 januari voor het eerst bij elkaar. Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), initiatiefneemster van het platform, wil maandag grote vorderingen maken op het gebied van duurzamer aanbod.
Minister Verburg vindt het uniek dat de hele keten aan tafel zit om resultaten te willen boeken op het gebied van duurzaam voedsel. In het platform zitten behalve het ministerie van LNV ook de agrarische sector (ZLTO), de voedingsmiddelenindustrie (FNLI), de supermarkten (CBL), de Horeca (Koninklijke Horeca Nederland) en de cateraars (Veneca).
De minister wil op 2 fronten voortgang boeken. In de eerste plaats zou de omzet duurzaam voedsel jaarlijks met 10 tot 15% moeten groeien. Ten tweede moeten de partijen haast maken met het in gang zetten van een zogeheten duurzaamheidsinformatiesysteem. Dit is een technisch hulpmiddel voor consumenten als alternatief voor de verschillende duurzaamheidslogo's die op dit moment bestaan.