Gerrit Meester herkozen als voorzitter van het Landbouwcomité van de OESO

De heer prof.dr.ir. G. Meester is herkozen als voorzitter van het Landbouwcomité van de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) voor 2010.

Het hele Bureau van het Landbouwcomité, bestaande uit voorzitter en vice-voorzitters Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Zwitserland en Oostenrijk, is herkozen voor een jaar.

De OESO is de organisatie waarin dertig (rijke) industrielanden samenwerken op economisch gebied. De organisatie brengt regelmatig analyses en evaluaties uit en doet aanbevelingen over het beleid van landen die lid zijn van de OESO en ook van landen als China, India, Brazilië en andere belangrijke spelers op de wereldmarkten. Het OESO-landbouwcomité doet dat op het gebied van (duurzaam) landbouwbeleid, landbouw en handel, en plattelandsontwikkeling.

De belangrijkste jaarlijkse publicaties zijn de Monitoring- en Evaluatierapporten van het landbouwbeleid in lidstaten en niet-lidstaten en de Agricultural Outlook met de vooruitzichten voor de komende tien jaar.

Het jaar 2010 is een belangrijk jaar voor het Landbouwcomité omdat voor het eerst sinds twaalf jaar op 25 en 26 februari weer een bijeenkomst van landbouwministers plaatsvindt in Parijs.

Gerrit Meester was tot 1 september dit jaar Adviseur Landbouwpolitieke Vraagstukken op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Verder was hij Bijzonder Hoogleraar Europese Economische Integratie aan de Universiteit van Amsterdam.

Naast persberichten kunt u zich ook abonneren op 'onderwerpen'. Klik daarvoor op abonneren.