Van Gelder voor de derde keer Europees Kampioen

Sergeant Yuri van Gelder is opnieuw Europa’s beste ringenturner. Afgelopen zondag won hij in Milaan (Italië) voor de derde keer een gouden medaille op het EK Turnen.

Nadat vier van de acht finalisten op zondag in actie waren gekomen, besloot de landmachtsergeant het op zeker te spelen. De gebruikelijke, riskante landing met hele schroef was dit keer niet noodzakelijk om de titel te winnen. Met de lagere uitgangswaarde wist Yuri alsnog een puntentotaal van 15.750 te scoren. Genoeg voor de gouden medaille.

Na zijn overwinning ontving Van Gelder een felicitatie van staatssecretaris Jack de Vries. Als reactie gaf de ringenturner de staatssecretaris aan dat hij het "tactisch als een militair heeft gedaan".

Zilver was er voor Oleksandr Vorobjov uit Oekraïne met 15.600 punten en de 36-jarige veteraan Jordan Jovtsjev uit Bulgarije stelde met 15.500 punten het brons zeker. Sergeant Yuri van Gelder won het EK Turnen ook al in 2005 en 2008. In 2005 werd hij ook wereldkampioen. Op dit moment concentreert hij zich naast de ringen ook op de onderdelen vloer en sprong.