UruzganFM DJ uitgezwaaid door staatssecretaris

DJ Annemieke Schollaardt heeft na tweeënhalf jaar afscheid genomen van Uruzgan FM. Voor haar laatste uitzending was staatssecretaris Jack de Vries naar het Mediapark in Hilversum afgereisd. Hij gaf met een speciaal gemaakt vaandel een militair tintje aan haar vertrek.

Het combo van het Luchtmachtorkest, met als gast zanger Martin van der Starre, zorgde voor de muzikale ondersteuning. Tijdens de uitzending werd Schollaardt door tal van luisteraars uitgezwaaid via de voicemail. Onder meer door de Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm.

De presentatrice nam afscheid van UruzganFM om zich beter te kunnen richten op haar weekendwerkzaamheden voor 3FM. "Ik werk nu al geruime tijd 7 dagen in de week, dat was niet meer vol te houden. De keuze is met pijn in het hart genomen, want ik heb ondanks de soms moeilijke momenten heel veel plezier beleefd met de militairen en het thuisfront." Schollaardt denkt daarbij vooral aan de tweemaal dat zij het uitzendgebied bezocht en de radio-uitzendingen vanuit Afghanistan verzorgde.

Opvolgster
Kristel van Eijk, bekend van de jongerenzender SlamFM heeft gisteren tijdens een speciale uitzending de presentatie van het programma overgenomen. Ook Kristel hoopt de komende periode een kijkje te nemen in Uruzgan. "Het lijkt me heel spannend. Maar eerst is het zaak een goed programma te blijven maken, want het valt niet mee iemand als Annemieke op te volgen."

UruzganFM is 24 uur per dag te beluisteren op de Nederlandse bases in Afghanistan en tussen 16.00 en 17.00 uur via de Wereldomroepsatelliet. Zowel militairen als het thuisfront kunnen verzoeknummers indienen.