Opstellen jaarverslag CJG’s makkelijk via internet

Gemeenten rapporteren jaarlijks aan Jeugd en Gezin over de ontwikkeling van de Centra voor Jeugd en Gezin. Dat kan vanaf 1 april eenvoudig en digitaal. 12 gemeenten hebben vrijwel direct hun rapportage aangeleverd.

Gemeenten hebben in 2008 een meerjarige subsidie (Brede Doeluitkering) gekregen voor het realiseren van Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s). Ze moeten jaarlijks rapporteren aan het ministerie hoe het staat met de vorming van CJG's in hun gemeente. Om de administratieve lasten zoveel mogelijk te beperken, heeft Jeugd en Gezin hiervoor een korte vragenlijst opgesteld voor gemeenten.

Vragenlijst via internet

Deze vragenlijst kunnen de gemeenten via internet invullen. Hiermee geven zij voldoende informatie om de lokale en landelijke ontwikkeling van CJG’s in kaart te brengen. Over zaken die bij Jeugd en Gezin al bekend zijn, zoals aansluiting bij de verwijsindex risico’s jeugdigen (VIR), worden geen vragen gesteld.

Inlogcode

Gemeenten hebben 20 maart een brief ontvangen van Jeugd en Gezin met een unieke inlogcode. Hiermee hebben zij vanaf 1 april toegang tot een internetapplicatie om het gestandaardiseerde jaarverslag 2008 te maken. Zij moeten uiterlijk 1 juli de rapportage indienen.