Vanavond herhaling Top Gun Holland

Vanwege een storing wordt de eerste aflevering van Top Gun Holland vanavond herhaald op Nederland 3 om 22.15 uur.

Voor de start van de uitzending gisteren ontstond een storing waardoor het eerste deel zonder geluid is uitgezonden. Dit werd veroorzaakt door een technisch mankement bij de eindregie.

Opleiding

In de serie worden jongeren gevolgd vanaf het moment dat ze solliciteren voor vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht tot het moment dat ze hun complete opleiding tot F16-vlieger hebben afgerond. Zo komt de eerste solovlucht in een vliegtuig in beeld, maar ook de militaire opleiding op de Koninklijke Militaire Academie en het uiteindelijke doel: vliegen in een F-16.

Jachtvliegtuigen

In Top Gun Holland wordt duidelijk hoe intensief het hele traject is en hoe de jongeren hun droom nastreven. Zo vindt het eerste deel van de opleiding in Nederland plaats, maar als de basisvliegopleiding is afgerond, gaan de leerlingen zich in de Verenigde Staten specialiseren in vliegen in jachtvliegtuigen en uiteindelijk de F-16.

Opnames

De serie met daarin vele hoogte- en soms dieptepunten is gemaakt door de productiemaatschappij Pro Camjo. Vele mensen binnen de Koninklijke Luchtmacht hebben meegewerkt om de opnames te laten plaatsvinden.

Top Gun Holland

Herhaling eerste aflevering:

  • Dinsdag 20 januari op Nederland 3 om 22.15 uur.

De volgende afleveringen:

  • Vanaf 26 januari elke maandag om 21.20 uur.
  • Vanaf 2 februari elke maandag om 21.30 uur.

Top Gun Holland bestaat uit 10 afleveringen (tot en met 23 maart). Lengte: 25 minuten.