Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (19 januari tot 25 januari).

Minister Van der Hoeven:

Maandag 19 januari
12.30 - 16.30 uur: Werkbezoek Innovatie in de zorg aan Groene hart ziekenhuis in Gouda
Samen met minister Klink van VWS krijgt minister Van der Hoeven een rondleiding in het ziekenhuis. Tegelijkertijd worden ze geïnformeerd over de vernieuwingen in de zorg en medische apparatuur.

17.30-18.30: Bezoek aan RDM Campus en startsein voor 2e fase
(RDM Campus is een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam, Albedacollege, Havenbedrijf Rotterdam en diverse innovatieve bedrijven en onderdeel van het Randstad urgent programma.
Heijplaatweg 21, Rotterdam.

19.00-21.30 uur: Bijwonen Nieuwjaarsdiner van Deltalinqs met omstreeks 20.30 key note speech.
WTC, Beursplein 37 in Rotterdam

Dinsdag 20 januari
16.00 - 16.45 uur: Lancering Programma Groeiversneller. Groeiversneller is een vijf jaar durend programma dat in totaal 100 ondernemers wil helpen door te groeien naar een omzet van meer dan 20 miljoen euro. De minister van EZ heeft subsidie gegeven aan een consortium dat ondernemers hierin begeleidt.
Landgoed de Horst, De Horst 1 in Driebergen

Woensdag 21 januari
15.15 - 16.00 uur
Aanwezig bij Deloitte Energie Conferentie 2009 over de toekomst van de energievoorziening.
(WTC in Amsterdam)

Donderdag 22 januari
11.45 - 13.30 uur
Speech op het symposium Innovatiefonds mbt nieuwe Alzheimercentrum
(Jaarbeurs, Jaarbeursplein in Utrecht)
16.00-17.00 uur: aanwezig bij afscheid van Jef Pleumeekers als directeur van uitvoeringsorganisatie Senter Novem.
Evoluon Noord-Brabantlaan 1a Eindhoven

Staatssecretaris Heemskerk:

Donderdag 15 januari tot en met dinsdag 20 januari:
Bezoek aan Oman en de Verenigde Arabische Emiraten.
Staatssecretaris Heemskerk vergezelt de Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden. Het bezoek is gericht op versterking van de betrekkingen met beide landen, met nadruk op de economische samenwerking. Tijdens het bezoek worden gesprekken gevoerd, seminars bezocht en bedrijfs- en werkbezoeken gebracht. In het programma is ook aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzame ontwikkeling.
Het bezoek start 17 januari in Oman, waar onder andere een waterseminar plaatsvindt en het nationale energiebedrijf Petroleum Development Oman (PDO) en de haven van Sohar worden bezocht. Op 18 januari vindt in Abu Dhabi onder andere de World Future Energy Summit plaats. Het bezoek eindigt 20 januari in Dubai.

Woensdag 21 januari
12.00 - 13.00 uur: Lunchbijeenkomst Inauguratie Obama
Staatssecretaris Heemskerk zal bij een lunchbijeenkomst van Instituut Clingendael in een korte uiteenzetting reageren op de inauguratie speech van Barack Obama. Daarna zal een panel discussiëren over de implicaties voor het buitenlandse- en veiligheidsbeleid.
Nieuwspoort, Lange Poten 10 Den Haag.

Donderdag 22 januari
15.30 - 16.00 uur: Lancering van het actieplan ZZP Regeldruk "Zelfstandigen zonder personeel en zonder hinderlijke regels".
Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30 Den Haag


Voor meer informatie zijn de gegevens van de woordvoerders te vinden op http://www.pers.ez.nl/. Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie Communicatie: (070) 379 6015.