Contract ondertekend voor oprichting servicecentrum onderwijshuisvesting

Op woensdag 1 november jl. hebben schoolbesturenorganisaties, de VNG, de ministers van Financiën en OCW alsmede de directeur PPS&I van de RGD een intentieverklaring ondertekend voor de oprichting van een servicecentrum voor onderwijshuisvesting.

Het servicecentrum zal scholen en gemeenten ondersteunen bij DBFMO en andere vormen van innovatief aanbesteden. De scholenorganisaties hebben de intentie om dit servicecentrum bij henzelf onder te brengen. De VNG doet mee en wethouders van gemeenten krijgen ook een rol. Financiën, OCW en de RGD zullen ondersteuning bieden.

Alle betrokken partijen vinden het belangrijk dat scholen kunnen beschikken over een gebouw dat op een goede manier, gedurende zeer lange tijd het onderwijs ondersteunt, financieel de beste oplossing biedt én zo min mogelijk belastend is voor schoolbesturen en het onderwijspersoneel. Integrale aanbestedingsvormen zoals DBFMO kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan beter onderwijs en betere huisvesting. Op dit moment is het voor scholen en gemeenten moeilijk om een juiste keuze te maken uit de verschillende aanbestedingsvormen mede vanwege hun ontoereikende kennis en expertise op dit gebied.

De komende tijd zal gezamenlijk aan een organisatiestructuur en het programma voor het servicecentrum worden gewerkt. Deze zullen eind maart 2007 in een convenant worden vastgelegd. Partijen streven er naar dat het servicecentrum eind april 2007 operationeel is.