Waterrace tijdens Sneekweek

Tijdens de Sneekweek organiseert het campagne team van Nederland leeft met Water op woensdag 6 augustus een uitdagende waterrace. De race is een combinatie van entertainment en een quiz en vindt plaats vanaf een groot groen vlot in de vorm van Nederland.

Teams strijden tegen elkaar door met radiografisch bestuurbare bootjes zo snel mogelijk een aantal hindernissen te nemen. Aan de wal moeten een aantal quizvragen over water onderwerpen beantwoord worden. Het publiek kan het verloop van de race en de quiz volgen op een groot scherm. De hoofdprijs voor de dagwinnaar is een Wildwaterdag!

Met de Waterrace wil de campagne Nederland leeft met Water Nederlanders meer betrekken bij het droog, veilig en leefbaar houden van ons land. Schoon water en droge voeten zijn door de klimaatverandering in de toekomst immers niet vanzelfsprekend. De vele watermaatregelen die genomen moeten worden vragen om begrip en medewerking van de burger. Dat kan het best in de eigen woon- en leefomgeving van de Nederlanders. De eerste waterrace vindt plaats tijdens de Sneekweek: een waterevenement bij uitstek!

De Sneekweek en de Waterrace

Met de campagne Nederland leeft met Water wil het ministerie van Verkeer en Waterstaat Nederlanders meer betrekken bij het droog, veilig en leefbaar houden van ons land. Maar de wateruitdagingen en maatregelen verschillen per regio. Daarom is ervoor gekozen de campagne zoveel mogelijk te verbinden met de eigen woon- en leefomgeving van Nederlanders.

Als een van de grootste zeilevenementen op de Europese binnenwateren is de Sneekweek bij uitstek geschikt om met de waterrace een combinatie van entertainment en voorlichting over water te presenteren. Bovendien leeft Sneek al eeuwen met water. Daarbij is de watersport met als hoogtepunt de Sneekweek een blikvanger. Maar ook de aanleg van een nieuwe woonwijk met veel aandacht voor waterberging is een voorbeeld van hoe Sneek leeft met water.

Deelnemers kunnen vooraf een startbewijs verdienen tijdens een onlinetraining op www.nederlandleeftmetwater.nl of tijdens de waterrace in Sneek zelf.

De waterrace is op 6 augustus te vinden aan de Prins Hendrikkade ter hoogte van de parkeerplaats achter de Oosterdijk. De race zal na de Sneekweek op meerdere evenementen verschijnen zoals bij de Tall Ship Races in Den Helder en de Wereldhavendagen in Rotterdam.