Consultatie Reparatiewet 1 Wft

Op dit moment ligt ter consultatie het eerste wetsvoorstel ter reparatie van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Belanghebbenden worden gevraagd te reageren, uiterlijk tot donderdag 6 december 2007, om 12 uur.

Belanghebbenden worden gevraagd te reageren, uiterlijk tot donderdag 6 december 2007, om 12 uur. Het betreft het wetsvoorstel ter wijziging van de Wet op het financieel toezicht, uitsluitend op technische, niet-inhoudelijke aspecten: de Reparatiewet 1. Deze reparatiewet heeft 1 juli 2008 als beoogde datum van inwerkingtreding. Tegelijk met de inwerkingtreding van Reparatiewet 1, worden ook de Algemene maatregelen van bestuur Wft op technische punten gewijzigd; van dit Reparatiebesluit zal de tekst in het begin van 2008 ter consultatie worden uitgezet.

Wetswijzigingen van meer inhoudelijke strekking worden op een later tijdstip, bij Reparatiewet 2, in de Wft aangebracht. Deze wet zal in de loop van 2008 worden geconsulteerd en heeft een beoogde inwerkingtredingdatum van 1 januari 2009.