Vaststelling bedragen Regeling bekostiging financieel toezicht

Vaststelling bedragen Regeling bekostiging financieel toezicht

Ministeriële Regeling

Datum

Uw brief (Kenmerk)

Ons kenmerk

21 december 2007

FM 2007-03270 M
Stcrt. jaargang 2008 nr. 3

Onderwerp

Regeling van de minister van Financiën van 2008 tot vaststelling van de bedragen, bedoeld in artikel 20 van de Regeling bekostiging financieel toezicht

De minister van Financiën,

Gelet op artikel 20 van de Regeling bekostiging financieel toezicht;

Besluit:

Artikel 1

Het bedrag, bedoeld in artikel 7, eerste lid, onderdeel e, van de Regeling bekostiging financieel toezicht, voor de behandeling van een verzoek tot inschrijving in het register, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van de Wet inzake de geldtransactiekantoren, wordt vastgesteld op € 3.100.

Artikel 2

Het bedrag, bedoeld in artikel 7, tweede lid, van de Regeling bekostiging financieel toezicht, waarmee het bedrag, bedoeld in het eerste lid van dat artikel, kan worden vermeerderd voor de toetsing van de betrouwbaarheid van de in het eerstgenoemde lid bedoelde personen, wordt vastgesteld op € 700.

Artikel 3

Het bedrag, bedoeld in artikel 7, derde lid, onderdeel a, van de Regeling bekostiging financieel toezicht, voor een toetsing naar aanleiding van een melding als bedoeld in artikel 2, vijfde lid, van de Wet inzake de geldtransactiekantoren, wordt vastgesteld op € 1.500.

Artikel 4

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De minister van Financiën,

Wouter Bos

Toelichting

Deze regeling strekt tot vaststelling voor het jaar 2008 van de bedragen voor de kosten van eenmalige toezichthandelingen als bedoeld in artikel 20 van de Regeling bekostiging financieel toezicht. Deze eenmalige toezichthandeling zijn opgenomen in de artikelen 7 en 8 van laatstbedoelde regeling.

Het bedrag, bedoeld in artikel 7, eerste lid, onderdeel a, van de Regeling bekostiging financieel toezicht dat voor 2007 was vastgesteld op € 3.160 wordt verminderd tot € 3.100. Deze vermindering houdt verband met het overschot op het exploitatieresultaat dat de Nederlandsche Bank (DNB) in 2007 op dit onderdeel heeft gerealiseerd. Voor de handelingen, bedoeld in artikel 7, tweede lid, en derde lid, onderdeel a, van de Regeling bekostiging financieel toezicht wordt het bedrag - ten opzichte van 2007 - verhoogd van € 0 tot € 1.500 . Deze verhoging houdt verband met de wens om het profijtbeginsel daar waar mogelijk gestalte te geven. De kosten van deze handelingen liepen voorheen mee in de kosten van het doorlopend toezicht, maar worden nu direct doorberekend aan de aanvrager.

De minister van Financiën,

Wouter Bos