Per Saldo

Gerrit Zalm ontving maandag 19 maart uit handen van Margreet Dolman het eerste exemplaar van het boek "Per Saldo. Overheidsfinanciën en fiscaliteit na twaalf jaar minister Zalm".

Het officiële afscheid van de langstzittende minister van Financiën Gerrit Zalm ging gepaard met de presentatie van een bundel waarin een aantal wetenschappers de rekening opmaakt van zijn ministersperiode. Zalm ontving maandag 19 maart uit handen van Margreet Dolman het eerste exemplaar van het boek "Per Saldo. Overheidsfinanciën en fiscaliteit na twaalf jaar minister Zalm ".

In Per saldo maken auteurs van naam en faam de balans op van het langste ministerschap uit de Nederlandse geschiedenis. Het boek bevat bijdragen van onder anderen prof. Henk Vording, prof. Arno Korsten, prof. Henk te Velde, Jean-Claude Trichet (president van de Europese Centrale Bank), en Rodrigo de Rato (directeur van het Internationaal Monetair Fonds).

Is de zalmnorm een blijvertje? Moeten we achteraf blij zijn met Zalms harde opstelling in Europa? Welk effect kunnen we verwachten van de afschaffing van het gebruikersdeel van de OZB, één van de stokpaardjes van Zalm? En hoe ontwikkelde Zalms politieke stijl zich in de loop van zijn lange ministersperiode? Deze en andere vragen worden belicht in dit boek.