Militairen in Afghanistan wensen onze jongens succes

De militairen op de verschillende kampen in Afghanistan kijken reikhalzend uit naar de eerste voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap. Met man en macht is gewerkt om het oranjegevoel van Nederland over te brengen naar onder meer Kabul, Kamp Holland, Deh Rawod en Kandahar Air Field.

Het vertrouwen in de elf van Van Basten, die vanavond aantreden tegen Italië, is groot. Aan de steun van het Oranjelegioen in Afghanistan zal het in ieder geval niet liggen, zo laten de bijgevoegde video-beelden zien.

(Militairen zingen 'Hup Holland Hup')

De verschillende bases in Afghanistan kleuren langzaam maar zeker oranje. Het oranjegevoel is echt aanwezig hier. We hebben hiervoor uit Nederland allerlei spullen gekregen. Vlaggen, sjaals, petten, T-shirts, hoeden noem het maar op. En ook nog ballonnen natuurlijk! Het oranjegevoel is groot. We proberen de mensen zoveel mogelijk te laten genieten van het E.K. Maar dat kan natuurlijk niet altijd. De mensen blijven hun werk doen. En het belangrijkste is: Werken voor een veilig en stabiel Afghanistan. Want daar zijn we hier natuurlijk voor. Maar Oranje. Laat ons niet in de kou staan! Wij winnen he, tegen de Italianen.

Vanuit Taring Kowt willen we een warm hart toedragen aan het Nederlands elftal. We wensen jullie veel succes vanavond en make us proud! (groep juicht)

Nederlands elftal, vanuit Uruzgan wensen wij jullie veel succes tegen Italie. We gaan morgen weer op pad. Wij zijn in gedachten bij jullie. Wij verwachten toch minimaal een winst.

Ik ben van de Bravo Leeuwen Compagnie. Ik heb een shirt gekregen van mijn moeder. Ik ben daar hartstikke blij mee. En ik wil zeker het E.K. 2008 laten winnen door Nederland.

(Militairen doen de polonaise)

Ik wil het Nederlands elftal succes wensen op het E.K. 2008.

(Militairen zingen, juichen en doen de polonaise)