Gebiedsontwikkeling 'Niet voor bange mensen'

Interview met Chris Kuijpers, plaatsvervangend DG Ruimte bij het ministerie van VROM. Gebiedsontwikkeling en de rol van PPS daarbij heeft het ministerie van VROM de afgelopen jaren ervaring opgedaan. Voldoende om de conclusie te kunnen trekken dat de aanpak succesvol is. En om nu een volgende fase aan te kondigen. Chris Kuijpers blikt terug en kijkt vooruit.

Met Gebiedsontwikkeling en de rol van PPS daarbij heeft het ministerie van VROM de afgelopen jaren ervaring opgedaan. Voldoende om de conclusie te kunnen trekken dat de aanpak succesvol is. En om nu een volgende fase aan te kondigen. Bij de faciliterende rol hoort ook eigen initiatief.

VROM hoefde geen nieuwe organisatie voor Gebiedsontwikkeling op te richten, maar kon het instrument naadloos toepassen in de nieuwe Ruimtelijke Ordening. VROM geeft ruim bekendheid geven aan PPS en Gebiedsontwikkeling. Sinds 1 februari is er bijvoorbeeld de Reiswijzer, een praktisch handboek bij het selecteren van marktpartijen. Verder is er het Ruimteforum, een platform voor overheden om kennis en vaardigheden te delen op het gebied van Ruimtelijke Ordening.

Plaatsvervangend DG Ruimte, Chris Kuijpers, blikt terug en kijkt vooruit. Het volledige interview vindt u onder Meer informatie.