Fiscale nieuwsfllits 10 juli 2007

LH: Afdrachtverminderingen

• Dit besluit bevat een tijdelijke goedkeuring op het gebied van speur- en ontwikkelingswerk. Er wordt goedgekeurd dat inhoudingsplichtigen de correctie S &O-verklaring verrekenen in het aangiftetijdvak waarin de verklaring is gedagtekend, of het daarop volgende aangiftetijdvak.

Dit besluit bevat een nieuw, tijdelijk onderdeel met een goedkeuring op het gebied van het speur- en ontwikkelingswerk. Inhoudingsplichtigen die een correctie-S&O-verklaring ontvangen, moeten die doorgaans in het aangiftetijdvak waarin de verklaring is gedagtekend verrekenen in de aangifte loonheffingen (art. 25, lid 4, WVAL). In de praktijk lukt dat niet altijd in verband met de aanleverdata van loongegevens aan salarisverwerkers. Ook komt het voor dat de dagtekening van de correctie-S&O-verklaring door SenterNovem ligt aan het einde van het aangiftetijdvak. Daardoor is tijdige verwerking administratief niet altijd mogelijk. Vooruitlopend op een wetswijziging keurt de staatssecretaris goed dat inhoudingsplichtigen de correctie S&O-verklaring verrekenen in het aangiftetijdvak waarin de verklaring is gedagtekend, of het daarop volgende aangiftetijdvak.

Het voorgaande besluit van 14 december 2005, nr. CPP2005/2122M, bevat een aantal onderdelen die niet meer actueel zijn. Dat besluit is nu geactualiseerd en overgenomen in dit besluit en wordt ingetrokken met ingang van de inwerkingtreding van dit besluit. Dit besluit is in de Staatscourant nr 128 geplaatst. Onderdeel 5.1 treedt in werking met terugwerkende kracht tot 1 januari 2007 en vervalt met ingang van 1 januari 2008.

Besluit van 4 juli 2007, CPP2007/732M, WVAL 25