Fiscale nieuwsflits 3 november 2006

AWR: Intrekking besluiten aspectgebieden Formeel Recht

In dit besluit trekt de minister een aantal besluiten inzake de Algemene wet rijksbelastingen in.

De betreffende 13 besluiten worden ingetrokken omdat zij hun belang hebben verloren. Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van staatscourant nr. 213. Het vervalt met ingang van 1 december 2006.

Besluit van 25 oktober 2006, CPP2006/2132M, AWR diverse artikelen

WBR: Aanwijzing assurantiebemiddelaar als belastingplichtige assurantiebelasting

Dit besluit betreft een mandatering van de bevoegdheid tot het aanwijzen van de assurantiebemiddelaar als belastingplichtige.

De minister heeft de bevoegdheid om een assurantiebemiddelaar als belastingplichtige voor de assurantiebelasting aan te wijzen. In een brief aan de Tweede Kamer van 15 september 2006 is aangekondigd dat de aanwijzing zal worden vereenvoudigd. Die vereenvoudiging houdt in dat de Belastingdienst per 1 januari 2007 de belastingplichtige aanwijst. De bevoegdheid tot het aanwijzen van assurantiebemiddelaars als belastingplichtigen en tot het intrekken of wijzigen van zodanige aanwijzingen mandateert de minister hierbij aan de Belastingdienst/Amsterdam. De verzoeken kunnen rechtstreeks aan dat kantoor worden gericht. De Belastingdienst zal van de door haar aangewezen assurantiebemiddelaars een lijst aanhouden. Deze lijst is raadpleegbaar op www.belastingdienst.nl.

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2007. Het is gepubliceerd in Staatscourant nr. 213.

Besluit van 25 oktober 2006, CPP2006/2213M, WBR 25