Europese aanbesteding PPS Kromhout Kazerne gestart

Defensie heeft de nieuwbouw en exploitatie van de Kromhout Kazerne in Utrecht Europees aanbesteed. De nieuwe kazerne zal eind 2009 klaar zijn voor gebruik.

DBFMO - overeenkomst

Het project wordt uitgevoerd via Publiek Private Samenwerking (PPS) en betreft de realisatie van een complex dat moet voorzien in onder meer kantoren voor 2000 medewerkers, waaronder het operationele hoofdkwartier van de Koninklijk Landmacht.

Behalve de nieuwbouw van kantoren, legering, sportfaciliteiten en medische voorzieningen besteedt Defensie ook een omvangrijk pakket ondersteunende diensten uit. Dit wordt vastgelegd in een Design, Build, Finance, Maintain en Operate (DBFMO-) overeenkomst voor 25 jaar. Naast het ontwerp, de bouw en financiering besteedt Defensie ook het onderhoud en de facilitaire dienstverlening van het complex van de Kromhout Kazerne uit.

Defensie nodigt de private partijen uit om een voorstel te doen voor een integraal huisvestingsconcept. De verwachting is dat deze aanpak lagere kosten met zich mee brengt in vergelijking tot uitvoering in eigen beheer. Als aanbestedingsmethodiek hanteert Defensie de concurrentiegerichte dialoog.

Met de start van de aanbesteding is de eerste fase, de selectie, van de procedure in gang gezet. Na de selectie volgt de dialoogfase waarna uiteindelijk een gunning zal plaatsvinden.

Europese aankondiging

Een vooraankondiging betreffende deze opdracht is reeds op 4 februari 2006 in het Supplement van het Publicatieblad van de Europese Unie bekend gemaakt, onder nummer 2006-S/24-026599. De Europese aankondiging met nadere informatie betreffende deze opdracht zal geplaatst zijn op onderstaande website (PPS Kromhout Kazerne).