Samenwerking met de politie

Bij het handhaven van een bepaalde norm is het soms gewenst, zeker wanneer er sprake is van een strafbaar feit, de hulp van de politie in te schakelen. Hoe dat is georganiseerd kan verschillen per sector of organisatie. Soms zijn er op lokaal niveau goede afspraken gemaakt met de politiekorpsen.

Voor het programmatisch kader van de politie is Jan Smit gedetacheerd vanuit de politie Rotterdam Rijnmond bij het programma Veilige Publieke Taak. Het is zijn taak om de aanpak agressie en geweld bij de politie vorm te geven. Voor zijn beeldvorming wil hij graag van u weten hoe uw samenwerking met de politie verloopt en is georganiseerd. Op grond van deze informatie is hij mogelijk in staat om de samenwerking op dit specifieke gebied van de aanpak van agressie en geweld te verbeteren. Alle informatie en ervaringen zijn welkom, maar kunt u in ieder geval antwoord geven op de volgende vragen.

  • Komt de plaatselijke politie de met u gemaakte afspraken na? Als dat niet zo is waaruit blijkt dat dan?
  • Bent u tevreden over de reactietijd en de wijze waarop wordt gereageerd?
  • Wordt u goed geïnformeerd over de wijze waarop een zaak verder wordt opgepakt?
  • Heeft u suggesties of opmerkingen om de samenwerking te optimaliseren?
  • Als er (nog) geen afspraken zijn gemaakt, kan ik daar dan mogelijk iets in betekenen om het contact tot stand te brengen?

De gestelde vragen zijn gesteld op persoonlijke titel en mede bedoeld om wat meer inzicht te verschaffen. U kunt de antwoorden direct mailen naar jan.smit@minbzk.nl. Alvast dank voor uw medewerking!