Donner belooft Poolse collega aanpak malafide uitzendbureaus

Minister Donner gaat malafide uitzendbureaus die Poolse werknemers inhuren en onderbetaling harder aanpakken. De minister zei dit in een toelichting op een samenwerkingsovereenkomst die hij woensdag 16 april op zijn ministerie heeft ondertekend met zijn Poolse collega Fedak.

In de verklaring geven beide ministers aan meer te gaan samenwerken op het gebied van sociaal beleid. Zo willen Polen en Nederland de uitwisseling van gegevens verbeteren om beter toezicht te kunnen houden. Verder wordt de informatie aan arbeidsmigranten verbeterd.
In de toelichting voor Poolse en Nederlandse journalisten zei minister Fedak dat de situatie van de Poolse werknemers in Nederland nog moet verbeteren. Het grootste probleem is volgens haar de huisvesting. Minister Fedak ziet de verklaring als een bijdrage aan het oplossen en voorkomen van dit soort problemen.
Minister Donner benadrukte dat de Poolse werknemers belangrijk zijn voor de Nederlandse economie. Hij beaamde dat er in sommige grote steden problemen zijn met huisvesting. ‘Maar de krappe woningmarkt is een algemeen probleem’, voegde hij eraan toe.

Tekst van de gezamenlijke verklaring Nederland - Polen

Minister Donner en zijn Poolse collega